Οδηγίες περιποίησης του οχήματος

Οδηγίες περιποίησης του οχήματος

Το χρώμα του αυτοκινήτου καθώς και ο εσωτερικός του εξοπλισμός κινδυνεύουν από πολλούς παράγοντες.

Οι περισσότεροι κίνδυνοι για το χρώμα του αυτοκινήτου προέρχονται από την φύση αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι που προέρχονται από ενέργειες των ανθρώπων.

Οι συνηθέστεροι παράγοντες της φύσης που θέτουν σε κίνδυνο το χρώμα και τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας είναι οι παρακάτω:

Οι συνηθέστεροι παράγοντες της φύσης που θέτουν σε κίνδυνο το χρώμα και τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας είναι οι παρακάτω:

Πρώτα από όλα τα περιττώματα είναι τοξικά και αν δεν φροντίσετε να αφαιρεθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να διαβρώσουν το χρώμα του αυτοκινήτου σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να σκουπίσετε ή να ξύσετε τις εναποθέσεις των πουλιών με πανιά χαρτιά κλπ. Βλέπετε τα πουλιά καταπίνουν μικρά χαλικάκια για την πέψη των τροφών τους και αν τρίψετε τις εναποθέσεις τους πάνω στο χρώμα του αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/οχήματος σας
είναι βέβαιο ότι θα πληγώσετε το χρώμα και από εκεί θα ξεκινήσουν τα προβλήματα με σκάσιμο του χρώματος, θόλωμα, σκουριά και διάβρωση.

Η απευθείας έκθεση στον ήλιο για πολλές ώρες του αυτοκινήτου σας

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Πλύνετε το αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα/όχημα σας με ειδική μάνικα που διαθέτει στόμιο που δημιουργεί θύσανο ψεκασμού και δεν εκτοξεύει με τεράστια πίεση το νερό επάνω στο όχημα σας.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και οικολογικό σαπούνι (χωρίς απορρυπαντικό)
*Δείτε παρακάτω όλα τα βήματα της σωστής περιποίησης του αυτοκινήτου σας.

Τα έντομα

Πέρα από την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ένα όχημα που είναι γεμάτο κολλημένα έντομα, τα έντομα που παραμένουν για πολλές ώρες/μέρες στο όχημα αφενός διαβρώνουν το χρώμα και αφετέρου αφήνουν στίγματα που δεν αφαιρούνται καθόλου εύκολα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Πλύνετε το αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα/όχημα σας αμέσως μετά το ταξίδι σας.

Η απευθείας έκθεση στον ήλιο για πολλές ώρες του αυτοκινήτου σας

Αν δεν διαθέτετε ένα σκιερό χώρο στάθμευσης και προστασίας επιλέξτε ανάμεσα από τα διάφορα αξεσουάρ κάλυψης του αυτοκινήτου σας που υπάρχουν στο εμπόριο.

Η υψηλή θερμοκρασία είναι επίσης μια από τις αιτίες που αλλοιώνεται η γυαλάδα του χρώματος του αυτοκινήτου σας. Εάν το αυτοκίνητο σας παραμένει σε ασφυκτικά μικρούς χώρους στάθμευσης για αρκετή ώρα ή ακόμη για αρκετές ώρες χωρίς να «αναπνέει» αυτή η παραμονή σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσει σκάσιμο του χρώματος σε οποιοδήποτε σημείο έχει κάποιο πρόβλημα ακόμη και από παλαιότερη εναπόθεση περιττώματος πουλιού.

Φροντίστε να ανοίγετε τον χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου σας σε τακτά διαστήματα και να το πλένετε ώστε να αφαιρείται η σκόνη που επικάθεται με την υγρασία δημιουργώντας μια κρούστα που θαμπώνει το χρώμα.

Τα δέντρα

Τα δέντρα προσφέρουν μια φυσική σκίαση αλλά είναι πηγές μεγάλων προβλημάτων για το χρώμα και γενικότερα για το αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα/όχημα σας.
Σκεφθείτε ότι πέρα από τα ρετσίνια που λειτουργούν σαν κόλλα σε βρωμιά, χώμα, πέτρες, πίσσα κλπ αποβάλλουν πευκοβελόνες και φύλλα που και το χρώμα πληγώνουν αλλά και τις υδρορροές και τους αεραγωγούς φράζουν. Επίσης τα δέντρα προσελκύουν γύρω τους γάτες κι άλλα ζώα που κι αυτά χαράσσουν και πληγώνουν το χρώμα του αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/
οχήματος σας και φυσικά πουλιά που όπως προαναφέραμε εναποθέτουν περιττώματα.
Εάν αντιληφθείτε κάποια από τα παραπάνω ή όλα μαζί πρέπει πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια να μετακινήσετε το αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα/όχημα σας σε σημείο όπου μπορείτε να το φυσήξετε με αέρα και να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό που διαθέτει την ικανότητα να ρουφήξει με δύναμη (επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα )μέσα από αεραγωγούς και υδρορροές τα σκουπίδια και τα φύλλα.
Αν αυτά βραχούν θα δυσκολευτείτε αρκετά να τα καθαρίσετε.

Η άμμος γενικότερα αλλά της θάλασσας ιδιαίτερα είναι ένα επικίνδυνο στοιχείο της φύσης

Αποφύγετε την οδήγηση σε άμμο διότι ο αέρας και οι τροχοί εκτινάσσουν κόκκους άμμου επάνω στο χρώμα του αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/οχήματος σας και δημιουργείται το φαινόμενο της αμμοβολής και μάλιστα με άμμο εμπλουτισμένη με αλάτι κλπ.
Σαν να χτύπησε το αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα/όχημα σας μηχάνημα που εκτινάσσει άμμο για την αποκόλληση σκουριάς ή άλλων υλικών από κάποιο αντικείμενο.
Αποφύγετε και την στάθμευση (όσο το δυνατόν) σε σημεία που υπάρχει δυνατός αέρας που όπως είναι φυσικό θα μεταφέρει άμμο που θα δημιουργήσει πρόβλημα στο χρώμα αλλά και πλαστικά μέρη και αεραγωγούς και υδρορροές του αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/οχήματος σας.

Ο ανθρώπινος παράγοντας

Επικίνδυνα στοιχεία για το αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα/όχημα σας είναι η άσφαλτος (πίσσα) που κολλάει και θαμπώνει το χρώμα και τα πλαστικά μέρη, οι μπογιές από ελαιοχρωματισμούς κτηρίων και οδών, τα χημικά που καταλήγουν στους δρόμους από πλύσιμο μπαλκονιών και ταρατσών καθώς και τα απορρυπαντικά που στάζουν από απλωμένα ρούχα, σκεπάσματα και χαλιά.

Αποφύγετε με ελιγμούς οδήγησης (αν είναι δυνατόν) να περάσετε πάνω από φρέσκια άσφαλτο, νερά με αφρούς που υποδηλώνουν απορρυπαντικά και χημικά.
Αποφύγετε την στάθμευση του αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/οχήματος σας σε σημεία που εκτελούνται εργασίες ελαιοχρωματισμών αλλά και κάτω από απλωμένα ρούχα.